13.3.2011

Wilhelmiinan keksit

On ihanaa omistaa oma keksipurkki, josta voi välillä käydä nappaamassa pari itsetehtyä keksiä, ja syödä ne maitolasillisen kera. Just kuten amerikkalaisissa piirretyissä! Tässä herkkukeksiresepti, jonka sain naapuriltani, kiitos :)


200g     rasvaa
4½ dl    sokeria        
1           keltuainen
2 rkl      siirappia
5 dl       vehnäjauhoa
3 tl        vaniljasokeria
2 tl        ruokasoodaa



Vaahdota rasva ja sokeri. ( Vain sen verran, että ne ovat sekaisin, älä jää vatkaamaan pitkäksi aikaa) Sekoita joukkoon 1 kananmunan keltuainen  ja sen jälkeen siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään. 

Puristele jauhoseos taikinan joukkoon käsin, että saat murumaisen taikinan. Laita taikina kylmään 5-10 min. 

Jaa taikina tangoiksi pellille niin, että niiden väliin jää runsaasti leviämistilaa. Paista 180- 200C alle 10 min. Kun keksit ovat valmiita, leikkaa ne veitsellä haluttuun muotoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti