25.3.2011

Murupohjainen piirakka

Tämä on perusohje murotaikinapiirakkaan. Voit vaihdella sen täytteitä mielesi mukaan. Rahkan sijasta voi käyttää myös kermaviiliä. Tällöin muista kuitenkin vähentää sokerin määrää. Täytteeksi voi laittaa myös kaupasta saatavia valmiita tuorejuustoja, esimerkiksi vaniljanmakuisia. Jos sinulla ei ole kotona grahamjauhoja, voit korvata sen ruisjauholla tai käytä pelkästään vehnäjauhoja.

150 g     voisulaa
1 dl        sokeria
1            muna
1½ dl     gramhamjauhoja
1½ dl     vehnäjauhoja
1 tl         leivinjauhetta

Täyte:  Rahkaa 1 -2 prk, sokeria 4-6 rkl, 1 muna, 2 tl vaniljasokeria, loraus
sitruunamehua, loraus luonnon jogurttia/maitoa/kermaa

Päälle: mustikoita/ raparperia/ omenoita tms.

 Sekoita taikinan ainekset keskenään sormin. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. Lisää marjoja tai hedelmiä halusi mukaan. Voit ripotella päälle hieman sokeria.

Paista 200C noin 25 min

Valmista!

2 kommenttia: